torsdag 27. januar 2011

På tur til masaiene :)


En liten stund siden forrige oppdatering nå, men sånn er det når ikke nettet er helt stabilt..
På søndag dro vi på tur for å besøke en masai-landsby. Vi fikk høre at vi skulle ta en minibuss hefra og vi krysset fingrene for at det var med de amerikanske som er her. Men nei, hele det afrikanske presteseminaret skulle også være med. Bussen var som vanlig full, men heldigvis ikke så ille som de overfylte daladalaene.. På turen koste vi oss med afrikansk musikk som dundret ut av sprengte høytalere.. En opplevelse i seg selv egentlig..
Litt over en time senere stoppet vi langs veien og vi var visst fremme. På andre siden av veien stod det et par masai-jenter og tok oss i mot. Når vi nærmet oss landsbyen kom det mange smilende barn løpende mot oss. De tok tak i hendene våre og slapp omtrent ikke taket før vi dro igjen. For noen utrolig skjønne barn, og for en gjestfrihet.
Vi ble vist rundt i landsbyen å fikk se hvordan de levde. Vi fikk også servert tradisjonell masai-sang og dans. For en spenst på guttene! De hoppet sikkert en meter over bakken. På slutten av besøket fikk vi mulighet til å kjøpe smykker og diverse ting de hadde laget. Så når det endelig var noe annet å kjøpe enn i den lokale butikken på senteret, måtte vi slå til. De var flinke til å selge, så alle endte opp med et eller annet. Selv om kanskje ikke alt kommer til å bli brukt, støttet vi en god sak og har minner for resten av livet. En flott dag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar