lørdag 15. januar 2011

Den italienske organisasjonen Bambino

I går fredag var vi på besøk på et barnehjem for funksjonshemmede. En italiensk mann har grunnlagt senteret,og det var ganske imponerende. Skole,lekerom,oppholdsrom med flotte veggmalerier av afrikanske dyr osv. 23 barn/unge fra alderen 0-28 år. Her var det mye forskjellig,og vi fikk beskjed av veilederen vår om å ikke bli redde eller la være å ta på dem.
De var samlet på en liten betongplatting,og den stramme lukta var merkbar med en gang.Noen var CP rammede i forskjellig grad,andre med ulik funksjonshemming,men noen var på hjemmet fordi de var foreldreløse.
Disse barna bor her året rundt,og de fleste som jobbet der er frivillige. De hadde ingen hjelpemidler, og vi så til og med en rullestol lignende sak med plaststol i.
Det første vi så var et spedbarn som ikke kunne være gammelt. Hun hadde blitt født en mnd for tidlig,men det så ut som et alvorlig tilfellet av prematur. Grunnen var at moren hadde dødd rett etter fødselen, og vergene hadde ikke matet henne med næringsrik mat.
Det var også ei lita albino jente der på 4 år. Hun så heller ikke gamlere ut enn 2 år. Albinoer er sterkt truet i Tanzania fordi heksedoktorer mener de kan ofres for å få rikdom og lykke. Dette er et alvorlig problem, og vi følte umiddelbart for den lille jenta.
Vi synes det var helt forferdelig å være der. Funksjonshemmede barn blir kastet på gata ved fødselen her, og vi viste at de fleste som bodde her var et resultat av det.
Vi hadde med kjeks og drops som gaver, og delte ut til dem før vi dro hjem igjen.
Vi skulle egentlig besøke stedet på torsdag,men det ble utsatt fordi et av barna hadde dødd helt plutselig.
Vi er veldig overrasket over hvor åpne de er mot oss. Ingen sensur, og vi er mer enn velkommen til å delta på alt. Føler nesten at de tror at vi er mer kvalifisert enn det vi er. Men når det er sagt kommer vi til å dra nytte av disse erfaringene senere.

1 kommentar:

  1. Detta må være harde kår å få med seg, utrolig hvor heldige vi er i Norge..

    SvarSlett