tirsdag 11. januar 2011

Blod, svette og tårer

Bedre sent enn aldri.. Bussturen vår fra Dar til Ilula
Sjokk nr 1: Vi tok bussen fra Dar es salaam på torsdag den 06 januar. Vi ble kjørt bort til busstasjonen der vi ble møtt av masse mennesker som samlet seg rundt bilen. Vi fikk beskjed fra taxi sjåføren at vi måtte passe på bagasjen vår. Det var lettere sagt enn gjort.  Koffertene ble bokstavelig talt dratt av sted med OSS på slep. De lempa koffertene inn i bussen og så satte vi oss inn. Da hadde vi ingen anelse om de allerede hadde lempe bagasjen ut på andre siden av bussen! Vi kunne se ned på der bagasjen lå, og ved hjelp av et par EVIL EYES så var bagasjen trygg;) Vi fikk beskjed om at turen ville ta seks timer og at det var en helt OK buss... Da vi kom inn i bussen traff svettelukten oss som en flodbølge. Den var grusom!  Arconditionen på bussen var et par åpne vinduer og armhulene til mannen på rekka forran!
Sjokk nr 2: Vi trudde vi skulle dø! Bussen kjørte så sinnsykt fort. Å husk at dette er svingete og smale veier. Vi pustet lettet ut når vi skulle stoppe for å tisse, MEN da var det guttene på høyre side og jentene på venstre, det var bare å sette seg ned bak en busk. MENS  5 ivige selgere prøvde å selge oss kjøtt(åssen kjøtt det var er usikkert, men det så ikke bra ut). Så det ble ikke noen do tur på 8 timer, og i varmen drikker man mye vann, så det ble en utfordring. Men heller en sprengt blære enn å tisse blandt så mange tilskuere. Det var bare en risk vi måtte ta! Midt under tuen stoppr bussen inn til siden og en mann stiger inn på krykker. Uvitende om hva som skulle skje syntes vi synd på han som måtte stå midt i midtgangen. Men det var med vilje, for han skulle preke. Og det tok aldri slutt. Ikke nok med varmen, lukta og at vi måtte på do så skulle det komme en mann å preke på Swahili som vi ikke skjønte noen ting av. Vi var heldige, han stod rett ved siden av setene våre og ropte til de bak i bussen. Det kan kun beskrives med et ord. FANTASTISK!!
Så blir turen faktisk fantastisk!
Nå er vi endelig i Afrika! Vi ser ut av vinduet å ser rett på en apekatt som sitter langs veien! Deretter ser vi antiloper, sjiraffer og zebraer. Nå er vi endelig i Afrika tenker vi og all den uhyggelifge lukten forsvinner i de få sekundene (siden bussjåføren kjører i 100 km i timen). Men det var en herlig opplevelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar