tirsdag 18. januar 2011

Fullt hus!

Swahili kurs
Her venter vi litt som vanlig..




På lørdag duret det inn noen
amerikanske pastorer og en sykkelreperatør på senteret. De kom anledning et årlig pastorseminar. To av dem hadde vært her før,og det var stormende jubel hos jentene. På dagtid har det også vært ca 10 tanzaninske pastorer på senteret,og dette betyr intet annet enn masse gris på toalettene,folk overalt og et vanvittig bråk fra ca 06 00. En ting skal de ha her,de finnes ikke morragretne!
I går ved middagsbordet ble vi sittende rett over noen av de afrikanske prestene, vi smilte,spurte om det var ledig, og satte oss ned å spiste. Plutselig stirrer han en og sier Msungo høyt og tydelig til de andre. Dette betyr hviting..Jaggu ble vi utsatt for litt god gammel hverdagsrasisme også gitt.. Vi stirra på han til han spurte om vi snakket swahili,og vi svarte at vi ihvertfall visste hva msungo betydde. De andre lo,og han var over middels hyggelig resten av middagen.
I dag hadde vi planer om å observere ei av jentene på senteret i skolesammenheng. Vi ventet først på rektor,for så en halvtime etterpå å få beskjed om at vi måtte komme seinere pga et møte. Da vi kom etter en time halvannen ventet vi igjen, så snakket vi litt med han,så ventet vi igjen, og så ble vi flyttet over i et annet rom for å vente litt igjen...for så å få beskjed om at vi må ta det i morgen isteden. Helt greit i og for seg,men vi er ikke helt vant til å vente så fælt på ingenting enda. Vi er veldig fornøyd med opplegget rundt oss, og de vil bare vårt beste. Men godt vi vet hvordan det er å jobbe med mennesker, og at det ofte ikke blir sånn man planlegger bestandig.
Bilde til nederst til høyre er fra IOP shop`n.Her er vi stort sett hver dag og snoker,men det eneste vi kommer ut med er utgått vann,cola og kjeks. Ikke Meny akkurat,men godt nok for oss


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar