torsdag 10. februar 2011

På politistasjonen

I går skulle vi egentlig ha selvstudium, men i nitiden kom Tulia og fortalte at en 12 år gammel jente hadde blitt voldtatt i nærheten. Jenta og mannen var på politistasjonen og de pårørende ville at så mange som mulig skulle få vite om det for å få gjerningsmannen satt i fengsel. Vi kjøper som regel med ris og sukker til de vi besøker men denne gangen ble vi oppfordret til å gi penger slik at offeret skulle ha råd til å føre en rettsakk. Når det skjer overgrep har offeret ofte ikke råd til å betale bussbillett for å komme seg til politistasjonen for å anmelde hendelsen.

Vi kjørte til politistasjonen som lå halvveis til Iringa. Vi ble bedt om å sitte i bilen til Tulia hadde pratet med politiet. Vi skulle ikke ha med notatblokk, ikke stille for dype spørsmål og vi måtte late som vi var venner av familien som kom for å støttet dem. Alt for at politiet ikke skulle blir mistenksomme.
Når banen var trygg kunne vi gå ut av bilen og vi satte oss ute sammen to politimenn.
Han ene fortalte en helt annen verson av historien enn den vi hadde hørt. Han sa at det var en 16 år gammel jente som hadde vært i et rom med en annen gutt. Jenta hadde sagt at de var kjærester, og at hun ikke hadde blitt voldtatt. Han fortalte at de hadde blitt ringt etter når dette skjedde og da hadde de kommet. Det vært en folkemasse utenfor huset hvor jenta og gutten var og menneskene hadde kastet stein på gutten. Politiet hadde da tatt med seg både jenta og gutten på politistasjonen. Politiet fortalte at Ilula hadde ingen kriminalitet og at vi kunne være helt trygge. Vi så på Tulia at dette ikke stemte. Etter et par timer på utsiden av stasjonen kom jenta og familien ut. Vi kjørte tilbake til der jenta bodde for å høre hennes verson av saken. Vi fikk ikke pratet med jenta men med tanten hennes. Hun fortalte at gutten som hadde gjort dette hadde akuratt sluppet ut av fengsel. Han hadde forsøkt å kidnappe jenter før med formål om å skjære bort kjønnsorganer og brystvorter etter råd fra heksedoktor. Etter de har gjort dette dreper de jentene. Dette gjør de for å få et rikt liv eller og selge det til heksedoktoren. I januar hadde dette nesten skjedd med en annen jente på samme stedet, og de trodde det var samme gutten som hadde gjort det. En annen dame hadde også blitt funnet død i veikanten tidligere etter en slik hendelse.
Tanten sa at jenta hadde bodd hos de i ni dager og at hun ikke kjente denne gutten. Gutten hadde et veldig dårlig rykte på seg etter flere forsøk på overgrep. Dagen dette hadde skjedd hadde hun forsvunnet i fire tiden, men etter leting hadde de funnet henne i åtte tiden på kvelden. Da hadde hun vært alene på et rom med gutten og hun var helt neddopet. De hadde kommet i tide, for han hadde ikke rukket å gjøre noe. Vi ble vist hvor hendelsen hadde skjedd og det ble mer virkelig for oss når vi så store murstein som lå kastet foran hele huset. På politistasjonen hadde jenta blitt presset til å si at gutten var kjæresten hennes og at ingenting hadde skjedd. Dette fordi politiet ville få ned statestikken på overgrep og at det ikke var noe hold i folkesladder.
Vi gav jenta litt penger slik at de kunne føre en rettsak og forhåpentligvis få satt gjerningsmannen i fengsel.
Heksedoktoren som står bak dette vil mest sannsynlig aldir bli tatt, og kan fortsette å gi råd som ødelegger og tar livet av mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar